Dopravný servis, ako ho nepoznáte – zábavné výroky a absurdity z éteru

2228
Rated 5,0 out of 5

Poznáte to: len si tak šoférujete, počúvate rádio, a keď príde na rad dopravný servis, zbystríte pozornosť. Dobrá rada vám môže ušetriť čakanie v zápche, ale aj peniaze za pokuty. Keď zrazu ozve: „Dobrý deň, tu Roman, na ceste zo Žiliny do Martina sa prevrátil kamión s pivom. Tak na čo ešte čakáte?“

V prvom momente ani neviete, či ste dobre počuli. Ale máme pre vás dobrú správu: ste zdravý a počuli ste správne. Dopravný servis dokáže poriadne prekvapiť a občas by mohol pokojne ašpirovať na ocenenie OTO za zábavnú reláciu.

šofér, dopravný servis, muž v aute
Stretli ste sa s podobnou absurditou v autoservise už aj vy?

Nevyčerpateľným zdrojom zábavy sme totiž práve vy – motoristi, ktorí denne prichádzame so svojimi postrehmi zabalenými v humore. Poďte sa pozrieť na tie najlepšie hlásenia, ktoré sme vypustili do éteru.

Dopravný servis, ako ho poznáme

V dopravnom servise sa dozvieme mnoho užitočných informácií a nepochybujeme, že ich príjem má predvolený na svojom rádiu nejeden vodič. Spravidla príjemný zamatový ženský alebo mužský hlas nás s pokojom Angličana informuje o kolónach, dopravných obmedzeniach a neprejazdných úsekoch ciest.

Dopravné informácie sú doplnené o pohybe veselých, ale nedisciplinovaných chodcov, no vodičovi zdvihne náladu predovšetkým správa o odstránenej nehode, ktorá by vás inak stála obchádzku alebo minimálne niekoľkominútové čakanie.

Dopravný servis poteší tiež informáciou o mobilných radaroch či policajných hliadkach, ktoré sa vám dnes rozhodli urobiť radosť a zamerali sa na cestných pirátov jazdiacich úplne na opačnom konci mesta. Väčšinou je potom dopravný servis zakončený želaním šťastnej cesty a nasleduje niekoľkoročný hit, ktorý vás má sprevádzať na ceste domov. V povznesenej nálade vám však nevadí ani to, že ste ho dnes počuli hrať už aspoň sedemkrát.

Keď píše príbehy sám život

Takýto alebo podobný scenár s väčšími či menšími obmenami počúvate pri presunoch autom takmer každý deň. Výnimka však potvrdzuje pravidlo a niekedy dopravný servis prekvapí takou absurditou, ktorá vás dostane do kolien. Nuž darmo. Najlepšie príbehy píše sám život a mnohé z nich by nedokázal vymyslieť ani slávny Steven Spielberg. A že jeho úspešné filmy E.T. Mimozemšťan alebo Jurský park oplývali poriadnou dávkou fantázie! V nasledujúcich riadkoch vám ponúkneme dopravné hlásenia, ktoré vyvolali smiech i rozporuplné ohlasy.  

Na bicykli s vetrom opreteky – 98 km/h ľavou zadnou!

Vodiči jazdiaci v protismere na diaľniciach už nie sú žiadnou raritou. Napriek tomu, že pripomínajú vtip o vodičovi auta, ktorý v dopravnom servise počuje o jednom vozidle pohybujúcom sa v protismere a nechápavo krúti hlavou nad tým, že hlásili iba jedno auto v protismere, pričom on vidí ísť všetky autá oproti – tak takýto vodiči už vzbudzujú skôr iba obavy, no nie senzácie. Určite to však neplatí o cyklistovi na českej diaľnici, ktorý svojho času vyvolal poriadnu pozornosť. O čo išlo?

Dopravný servis vyzýval na zvýšenú opatrnosť a pozornosť vodičov áut z dôvodu rýchlo sa pohybujúceho cyklistu po istom úseku diaľnice. Na miesto bola teda vyslaná policajná hliadka, ktorá po príjazde na hlásený inkriminovaný úsek diaľnice neverila vlastným očiam.

Absurdity v dopravnom servise o bicykli.
S vetrom o preteky na bicykli.

V závese za dodávkou, v tzv. vzduchovom vaku naozaj, tak ako to hlásil dopravný servis, do pedálov bicykla šliapal cyklista, ktorý sa pohyboval neuveriteľnou rýchlosťou. Policajti však zažili ešte väčší šok pri pohľade na rýchlostný radar. Cyklista sa doslova rútil po diaľnici 98 km rýchlosťou! Ich komentáre nie je možné reprodukovať, no buďte si istý, že to neboli iba obdivné slová.

„Vodič bicykla“ totiž napriek opakovaným výzvam na zastavenie nereagoval a ďalej svišťal po diaľnici. No a aký bol koniec policajnej naháňačky s cyklistom? Znie to neuveriteľne, ale cyklista po zídení z diaľnice, preskočil zvodidlá a prekvapeným policajtom zdrhol.

Len u nás

Hľadaj autodiely podľa značky 🚘

Nájdi autodiely, ktoré sedia presne na tvoje auto

  1. zaklikni značku 🚘
  2. zvoľ model 🚗
  3. vyber motor ⚙️

Hotovo! Hľadáš v prehľadnej ponuke autodielov presne pre teba ✔️

Pingpong namiesto kontrol

Podobne bláznivé upozornenie z dopravného servisu, ktoré vyvolalo úsmev na tvári nejedného vodiča, zaznelo taktiež z éteru našich západných susedov. No a nedobrovoľnými aktérmi, na ktorých sa po zverejnení záznamu pobavil snáď každý, sa tiež stali (ako inak) strážcovia zákona.

V tomto prípade si policajti na menej frekventovanej ceste krátili čas hraním policajného pingpongu! Namiesto kvalitných stolno-tenisových rakiet im dobre poslúžili zastavovacie terče a loptičku nahradil pravdepodobne zgúľaný alobal z desiaty. Bavili sa tak dobre, že si nevšimli ani to, ako si ich veselé šantenie počas pracovnej doby nahráva na mobil okoloidúci šofér .

absurdity v dopravnom servise o pingpongu
Policajný pingpong pri ceste?

Ťažko povedať, či pre ich športové nadšenie prejavili pochopenie ich nadriadený. V princípe je však celkom fajn zistenie, že aj policajti v službe sú len ľudia, ktorí majú niekedy tak trochu podobne bláznivé nápady ako my. Ktohovie, či sa napokon týmto príbehom neinšpirovali filmoví policajti v skvelom českom filme Bobule. To sa však už pravdepodobne nedozvieme.

Keď karimatka na jogu nestačí

Niekedy obyčajné miesto na vykonávanie obľúbeného pohybu nestačí. Jedného dňa preto poslucháči rádia v jednom z najväčších amerických miest zostali zarazení, keď z rádia začuli správu:

„Na piatom kilometri obchvatu cvičí neznáma žena jogu. Buďte na tomto mieste opatrní.“

Tak toto by sme v rádiu rozhodne nechceli počuť.

Pivo na cestu nepatrí ani v tomto prípade

„Vodiči, na cestu sa vylialo pivo!“

Ako často počujete takúto vetu? „Šťastie“ na ňu mali obyvatelia holandského mesta. V rádiu hlásili, aby si vodiči cestu obišli, pretože sa na ňu z kamióna, ktorý sa vyhýbal prekážke, vysypali tisíce fľašiek piva, ktoré sa rozbili a vyliali.

Na ceste prebieha povinná poobedná siesta

Odpočinok sa nám niekedy zažiada v ten najnevhodnejší moment. Rovnako sa to ale z času na čas deje aj zvieratám. Krava si tak jedného dňa povedala, že si pospí rovno na ceste. Následkom tohto neuváženého konania zvieraťa boli, okrem iného, aj kilometrové kolóny, kým sa našiel opitý farmár, ktorý si kravičku vzal späť na pozemok.

Skvelá cena

Ultrazvukový plašič zveri AMIO 🦌

  • s jednoduchou inštaláciou v prednej časti vozidla
  • tón nad prahom počuteľnosti ľudského ucha
  • aktivuje sa už od rýchlosti 50 km/h
  • bez napájania
  • s dosahom signálu až 400 m v smere jazdy

Vtip za vtipom

Niekedy sa usmejeme aj na krátkych vetičkách:

Dopravný servis: kategória zver na cestách

  1. „Po cestách sa motá veľa vysokej zvery, diviakov a jeden mobilný radar.“
  2. „.. a dokonca tam beťári merajú v oboch smeroch.“
  3. Občas sa dozviete aj o stopároch s bločkami. „V Stropkove pred železničným priecestím stopujú policajti.“
  4. Niektorí z vás sú zase experti na šifrovanie: „Dobrý deň, milí vodiči, na diaľnici D1 v smere do Trnavy si môžete zakúpiť mikrovlnku v zelenej Felícii.
  5. ,,Mikrovlnky si môžete kúpiť aj na ceste zo Žiliny do Martina, a to v oboch smeroch.“
  6. S blížiacimi sa Vianocami, prichádza vianočná atmosféra aj na cesty: „… pred Ružomberkom sa na ceste motá ovečka. Asi hľadá Betlehem.“
  7. Niektorí z vás by si zase želali reflexné prvky aj pre zvieratá: „… a veľký pozor si dávajte na srnky, sú oblečené v tmavom a pravdepodobne majú aj vypité.“
  8. „Pod Strečnom leží na ceste zrazený medveď. Je, samozrejme, neosvetlený.“
  9. „Na ceste za Sečovcami smerom do Košíc si dávajte pozor, je tam priviazaná koza o zvodidlá.“

Predchádzajte zrážkam so zverou so špeciálnymi plašiacimi zariadeniami.

Dopravný servis prináša aj vtipné moment.y
Zvieratá a automobily častokrát vytvárajú vtipné situácie

Dopravný servis: kategória pod vplyvom alkoholu

  1. „Na ceste zo Zlatých Moraviec smerom do Nitry robia na ceste dvaja mladíci kliky!“
  2. „Medzi  Vrútkami a Martinom ide pri ceste človek v župane s igelitkou. Asi nejaký utečenec z wellnessu.“
  3. Mnohých pobavil aj opitý vodič, ktorý zatelefonoval so žiadosťou o pomoc: „Haló? (krátke odmlčanie) Je tam niekto? Ja vám len chcem povedať, že idem, ale všetky autá idú oproti mne a trúbia. Haló? Idem popri takom dlhom plote, aby ste ma rýchlejšie našli.“

Jazdiť pod vplyvom alkoholu je nebezpečné, nezabúdajte na to ani počas sviatkov.

Dopravný servis: kategória nezaradené

  1. „Na ceste medzi Brezovou pod Bradlom a Myjavou je na zemi koleso z autobusu, dávajte pozor. O pár kilometrov ďalej je na zemi nejaký motor. Skúste pohľadať aj ďalej, možno si poskladáte auto.“
  2. Občas sa objavia aj informácie z našich riek: „Nejaký chlap sa plaví po rieke na okne!“
  3. „Dávajte si veľký pozor na ceste za Žiarom nad Hronom, stoja tam dve stopárky.  Bohužiaľ ešte nikto neuviedol, či sú pekné.“
  4. „Väčšina horských priechodov je prechodná, len Sorožka je stále vlhká.“
  5. Snáď najznámejším sa stal brept moderátora dopravného servisu rádia Regina, ktorý tak šikovne prečítal slovné spojenie „v smere do Bytče“, že aj menej pozornejší poslucháč mohol počuť  „do …“, veď viete čoho. Isté geografické nepresnosti sú ale pomerne časté, dopočuť ste sa mohli o dedine nad Iľpom, či Závadke, avšak bez spresnenia, o ktorú Závadku v skutočnosti ide.
  6. Počuť ste mohli aj o radare umiestnenom ,,na cintoríne“, namiesto „na Cintorínskej“.

A v neposlednom rade slúži zelená vlna na inzerovanie. V ponuke si nájdu svoje najmä budúci rodičia: „Vedľa hlavnej cesty pri veľkoobchode Hypernova je odhodený starý kočík belasej farby s malou strieškou.“ O pol hodinu v ďalších správach: „Hlásime, že kočík sa už minul.“

Autori výrokov sú neznámi, ale touto cestou im chceme v mene všetkých motoristov poďakovať. A tak ďakujeme za spestrenie chvíľ na hrboľatých slovenských cestách.

Absurdity z dopravných servisov sú úsmevné.
Dopravný servis častokrát prináša úsmevné, ale aj zvláštne situácie.

Život niekedy prináša aj úsmevné momenty, ktoré sa nám nadlho zapíšu do pamäti. Stretli ste sa aj na Slovensku s nejakým zaujímavým postrehom z dopravného servisu?

A čo vy, boli ste niekedy svedkami poriadnej dopravnej absurdity? Alebo ste o niečom podobnom počuli od známych?

Podeľte sa s nami v komentároch.

Zanechať komentár

Please enter your comment!
Please enter your name here